katiban
06 فروردین 1402 - 14:08

شیراز؛ همچنان در صدر/ حافظیه پربازدیدترین مکان تاریخی فرهنگی کشور در نوروز 1402

امسال هم همچون سال‌های گذشته شهر شیراز و استان فارس یکی از مقاصد اصلی گردشگران نوروزی است و آرامگاه حافظ در صدر پربازدیدترین مکان‌های تاریخی فرهنگی کشور می درخشد.

به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز، شهر ناز، شیراز جنت‌طراز، شهر خواجه اهل راز این روزها میزبان خیل عظیمی از گردشگران، زائران و مسافران از سراسر ایران است، شهری که مهد علم و ادب و معرفت، شعر و شاعری و سخنوری، کتاب و کتاب‌خوانی، صنایع دستی و خاتم و خاتم‌سازی است. 

این شهر زیبا که در استان چهار فصل و گسترده فارس قرار دارد هر سال مقصد گردشگران و مسافران نوروزی است؛ چراکه هم از بعد زیارتی مامن امنی است و هم به لحاظ فرهنگی و تاریخی و طبیعت زیبا حرف‌های بسیاری برای گفتن دارد. 

فارس، مقصد اول گردشگران نوروزی 

از شاهچراغ و سید علاء‌الدین حسین تا علی‌بن حمزه و قدمگاه‌ها و امام‌زاده‌های متعدد گرفته تا حافظ و سعدی و خواجو، از دروازه قرآن و ارگ کریمخانی تا تخت جمشید و پاسارگاد و نقش رستم، از باغ‌های بزرگ و باشکوه عفیف آباد و ارم و دلگشا تا ابشارهای زیبا در سراسر استان فارس، همه و همه بر جاذبه‌های گردشگری این شهر افزوده است. 

عطر بهار نارنج‌های شیراز و اردیبهشت معروفش که تصویری از بهشت را به نمایش می‌گذارد این روزها میزبان گردشگران است تا خاطره‌ای خوش در اذهان آنها تثبیت کند. 

مسئول امور گردشگری اداره کل میراث فرهنگی فارس درباره تعداد بازدیدکنندگان از اماکن تاریخی فرهنگی استان فارس به خبرگزاری فارس گفت: تا به امروز امار بازدیدکنندگان در سطح کشور نشان می‌دهد استان فارس مقام اول بازدید از اماکن تاریخی و فرهنگی را به خود اختصاص داده است. 

روح‌الله روانشاد با اشاره به اینکه حافظیه در جایگاه نخست و پس از آن تخت جمشید و مجموعه فرهنگی سعدیه به ترتیب در جایگاه دوم و سوم قرار دارند، اظهار داشت: بر اساس آمار ارائه شده از ۲۷ اسفند ۱۴۰۱ تا پنجم فروردین ۱۴۰۲ سرجمع اقامت در کل واحدهای اقامتی استان شامل هتل، هتل آپارتمان، کانکس، مهمانپذیر، مدارس، مهمانسرای ادارات، سالن‌های ورزشی و ..از مرز یک میلیون نفر گذشت و به یک میلیون و ۱۸۱ هزار و ۷۳۸ نفر رسید، همچنین آمار اسکان در سطح شهرستان شیراز ۶۹۲ هزار و ۳۳۷ نفر است. 

وی گفت: به صورت میانگین از ۲۷ اسفند ماه تا به سوم فروردین ماه افزایش اقامت را در استان شاهد بوده‌ایم. 

مسئول هماهنگی معاونت گردشگری میراث فارس همچنین آمار بازدیدکنندگان از مجموعه‌های فرهنگی حافظ را از ۲۵ اسفندماه تا پنجم فروردین‌ماه ۲۱۸ هزار و ۷۱۲ نفر اعلام کرد و اظهار داشت: حافظیه همچنان در صدر بازدید اماکن تاریخی فرهنگی کشور است و پس از آن در استان فارس تخت جمشید بل ۱۴۵ هزار و ۲۶۹ نفر در جایگاه دوم، سعدیه با ۱۳۸ هزار و ۵۳۶ تفر در جایگاه سوم، پاسارگاد با ۸۹ هزار و ۹۷ نفر در جایگاه چهارم و ارگ کریمخان زند با ۸۶ هزار بازدیدکننده در جایگاه پنجم قرار دارند.

او افزود: در مجموع ۸۰۱ هزار و ۶۲۶ نفر از مجموعه اماکن گردشگری استان فارس تا تاریخ پنجم فروردین ماه بازدید کرده‌اند، اما لازم به ذکر است که تعدادی از گردشگران نیز همچون بازنشستگاه، فرهنگیان و برخی اقشار دیگر تکریم شده و به صورت رایگان از این اماکن دیدن می‌کنند. 

روانشاد همچنین درباره تمهیدات اندیشیده شده برای راحتی مسافران و گردشگران در شهر شیراز گفت: یکی از اتفاقات خوب امسال باتوجه به تعدد و افزایش تعداد مسافران تبلیغ تهیه اینترنتی بلیط بوده تا دیگر شاهد صف های طولانی جهت تهیه بلیط در اماکن گردشگری نباشیم. 

وی افزود: سامانه tafrihati.com و نرم افزار آپ قابلیت خرید بلیط اینترنتی را انجام داده‌اند تا شاهد ترافیک کمتری در باجه های فروش بلیط باشیم و همچنین به جهت تمرکززدایی ستادهای اسکان و خدمات رسانی به زائران و مسافران در کل نقاط مختلف استان از جمله محور شیراز- بوشهر، فسا- شیراز و ... ستاد اسکان و خدمات نوروزی را مستقر کرده ایم و با استفاده از نرم افزارهای نوروز دات کام و اسکان دادکام، به گردشگران ارائه خدمات می‌دهیم، همچنین برخی محورها را به صورت پیاده رو در آورده ایم تا دسترسی به نقاط مختلف شهر راحت‌تر باشد. 

او با اشاره به اینکه شیراز شهر جهانی صنایع دستی است، گفت: برای اولین بار مقابل حافظیه صرفاً غرفه های صنایع دستی شیراز و فارس جهت حمایت از هنرمندان استان فارس در نظر گرفته شده است. 

وی در ادامه با اشاره به اینکه شهر شیراز یک الگو در تمامی اماکن تاریخی و فرهنگی تحت پوشش است گفت: با توجه به تقارن ماه مبارک رمضان و عید نوروز با حضور مسافران و گردشگران در شهر شیراز و لزوم خدمات دهی مناسب به آن ها و همچنین حفظ شان مبارک به گونه‌ای برنامه ریزی شده است تا مراکز ارائه دهنده غذا، رستوران ها و بیرون‌برها در حالت استتار ارائه خدمات به مسافران و همچنین گردشگران را داشته باشند.

فارس تلاش می کند همچنان الگو باشد

در ادامه مدیرکل حوزه زائرین و گردشگری استانداری فارس نیز گفت: ابتدا ۱۰ کمیته تخصصی خدمات سفر را داشتیم اما با توجه به اینکه شیراز مقصد اول سفرهای نوروزی است این کمیته‌ها به ۱۷ کمیته افزایش پیدا کرد و به صورت تخصصی موارد مختلف را بررسی می‌کند. 

سید مجتبی علوی با اشاره به اینکه سال قبل استان فارس استان نمونه خدمات سفر در کشور شناخته شد و از دست وزیر لوح دریافت کردیم، لذا اصرار داشتیم این موضوع امسال هم تکرار شود، پس ستاد خدمات سفر را از سه ماه پیش فعال کردیم و علاوه بر شیراز در شهرستانها نیز کمیته‌ای تشکیل شد و فرمانداران هر شهرستان ریاست کمیته‌ها را بر عهده گرفتند. 

او گفت: در استان، استاندار فارس ریاست ستاد تسهیلات سفر را بر عهده دارد که آن را به معاون گردشگری و زیارت تفویض اختیار کرده است. 

علوی شماره تلفن‌های ۰۹۶۲۹ مربوط به کلیه خدمات ستاد سفر ، شماره ۱۱۱ مرکز رسیدگی به شکایات استانداری فارس، شماره ۱۳۷ شماره شهرداری شیراز، ۱۳۴ هواشناسی، ۱۴۱ راهداری و حمل و نقل جاده ای، ۱۲۴ تخلفات مربوط به گرانفروشی و تعزیرات گرانفروشی، ۱۲۵ بازرسی اتاق اصناف اعلام کرد و با اعلام اینکه ادرس ستاد مرکزی خدمات سفر در بلوار گلستان، خیابان شهید معزی، فرهنگسرای کتاب مستقر است، گفت: مردم برای اعلام هرگونه مشکل یا پیشنهاد و انتقادی در حوزه های مختلف می توانند از طریق دفتر یا شماره‌های اعلام شده با ما در ارتباط باشند. 

وی در ادامه، همچنین از فعالیت کمیته نظارت و تنظیم جهت نظارت بر همه موارد خبر داد و افزود: در حوزه پذیرش مسافر در مراکز دارای پروانه از اداره کل میراث فرهنگی شامل هتل‌ها، مهمانپذیرها، اقامتگاه های سنتی و بوم گردی پذیرش ۹۵ درصدی مسافران را داریم. 
علوی گفت: به طور کلی در استان فارس ۶۴ هتل، ۲۵ آپارتمان ۱۳۷ مهمانپذیر و ۴۰ اقامتگاه بوم گردی وجود دارد که تا امروز حدود ۲۴ هزار نفر مسافر در این اقامتگاه‌ها اسکان یافته‌اند و ظرفیت ۹۵ درصد تکمیل شده است. 

او افزود: همچنین ۶۸ پایگاه پذیرش مهمانان نوروزی آموزش و پرورش، ۱۱۰۰ مدرسه، ۱۲ هزار کلاس درس، ۸ سالن ورزشی، ۴۶ خانه معلمان و مهمانسرا و ۵ اردوگاه و خوابگاه دانش آموزی به مسافران خدمت‌رسانی می‌کنند که تاکنون بیش از ۲ هزار نفر در این مکان های اسکان یافته‌اند‌. 

وی همچنین از اجرای طرح آرامش بهاری و ضیافت الهی در ۲۴۰ امامزاده و بقعه متبرکه استان فارس خبر داد و گفت: برگزاری جشنواره‌های فرهنگی و مذهبی در تخت‌جمشید و اماکن تاریخی فرهنگی دیگر بل انجام برنامه‌های ویژه ایام نوروز و ماه مبارک رمضان، برنامه چراغ طلایی، جشنواره اقوام ایرانی با حضور گروه‌های مختلف از استان های مختلف از ۱ تا ۱۵ فروردین ماه در باغ ملی از دیگر برنامه‌هاست که آداب و رسوم مردم در ماه مبارک رمضان به ویژه هنگام افطار را نشان می‌دهد و با افطاری سادده از مردم پذیرایی می‌شود.

گفتنی است استان فارس در ادامه نیز با تمام قوا آماده پذیرایی از مهمانان نوروزی و گردشگران داخلی و خارجی است.

گزارش از: راضیه نجار

پایان پیام/ن

منبع: فارس
شناسه خبر: 1110998